2023/10/08

Júpiter el 8-10-2023 amb l'SC 6' SE des de Barcelona

Després de la bona experiència que vaig tenir amb Saturn la nit del 30 de setembre de 2023, vaig voler provar amb Júpiter, però per a fer-ho, a causa de l'orientació Sud-Oest del meu “observatori urbà”, vaig haver de posar-me el despertador a les 4 de la matinada per poder tenir-lo a l’abast.

Costa aixecar-se a aquestes hores, però si és per un bon motiu, la disposició sempre és bona. Tot i que la veritat és que em vaig moure com un zombi durant una bona estona.

Vaig muntar el Celestron Nexstar SE de 6' amb la càmera ZWO ASI178MC i vaig apuntar cap a Júpiter.

La turbulència atmosfèrica no era tan bona com l'altra nit amb Saturn, però un cop aixecat i amb l'equip al lloc, havia d’intentar treure alguna cosa digna.

A més, coincidia amb la presència de la Gran Taca Roja, i era una bona ocasió per veure el rendiment del telescopi amb Júpiter.

Aquesta és la millor foto que vaig aconseguir:

Entre unes coses i unes altres va anar passant el temps i la Gran Taca Roja es va amagar, i abans de desmuntar l'equip, vaig decidir fer una última fotografia a Júpiter:

Sens dubte, podem buscar desenes de tutorials sobre la captura i processament d'imatges planetàries, però crec que un 50% de l'èxit de la imatge correspon a l'estabilitat atmosfèrica que puguem tenir en el moment de treure els vídeos.

Aquesta nit la turbulència no acompanyava gaire, però he quedat content amb el resultat i motivat per millorar les fotografies de Júpiter quan coincideixi amb alguna nit en què pugui gaudir de condicions atmosfèriques favorables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Urà el 8-10-2023 amb l'SC 6 SE des de Barcelona

 La nit del 8 d'octubre del 2023 vaig estar observant i fotografiant Júpiter, l'estrella de la sessió. Però no va ser l’únic planeta...